Habanero Steak

Kauhukeittio.fi BBQ sivusto

Pippurikastiketta, grillikasviksia & Cheddar -juustokastiketta

  • härän ulkofilettä
  • porkkanaa, paprikaa, punasipulia & Timjamia
  • jalapenoja
  • 1 Habanero
  • 1 prk ruokakermaa
  • Dijon -sinappia
  • härkäfondia
  • Cheddar -juustokastiketta
  • ranskalaista -salaatinkastiketta
  • Balsamicoa
  • Blairin chilikastiketta
  • merisuolaa & mustapippuria
  • viher-rose-musta-valko -pippurisekoitusta
  • oliiviöljyä
  • plo punaviiniä
  • Johnny Cash: Ring of Fire

Jonkin aikaa on Kauhukeittiössä menty jälkihöyryillä. Hyvää on haettu, mutta turhaan. Onko se sitten niin, notta todellakin kokemus ja kokeileminen tekee mestarin? Saattaa olla, joskin mukaan on kuitenkin pakko laskea myös vahingossa onnistuneet annokset. Tai sitten kyseessä on vain oman itsekriittisyyden ja julkaisurajan selvä tasonousu. Tänään julkaisussa on annoskokonaisuus, jossa härkää parilalla, sekä alapolttimella. Kauhukeittiön pippurikastike, Cheddarjuustokastike, sekä grillikasvikset.

Grillikasvikset

Tee kuoritusta porkkanasta viistoittain viipaleita, pieniä paloja paprikasta ja punasipulista. Päälle merisuolaa ja mustapippuria, jonkin verran tuoretta Timjamia, loraus Balsamicoa ja oliiviöljyä. Laita nestettä vain hieman, sekoita ja jätä maistumaan. Liika öljyä leimahtaa, kun heität kasvikset kuumalle pannulle. Tänään kasvikset tehtiin valurautapannulla, joka oli grillissä, ritilän päällä. Samalle pannulle meni jalapenot, sekä puolitettu Habanero.

Kauhukettiön pippurikastike

Purkillinen ruokakermaa (15%) kattilaan ja perään 3 reipasta teelusikallista Dijon -sinappia. Mukaan ripaus mustapippuria, sekä viher-rose-valko-mustapippurisekoitusta rouhittuna. Lisää loraus härkäfondia, jolloin suolaa ei tarvita. Annetaan hiljaksiin hautua ja lisätään pippureita oman maun mukaisesti. Helvetinköökissä pippuria meni reippaasti ja näin oli myös makuakin.

Cheddar -juustokastike

Lasikulhoon reipas töräys Cheddar -juustokastiketta – mikroon minuutiksi, jolloin koostumus saadaan muokattavaksi. Perään ranskalaista -salaatinkastiketta ja sekaisin. Lisää tuoretta Timjamia, sekä hieman Blairin mietoa chilikastiketta. Ripaus mustapippuria ja Balsamicoa. Sekoita, maista ja lisää eri maustealueita tarpeen mukaan. Sopii erinomaisesti nachojen, pihvin, jalapenojen yms. kylkeen kastikkeena tai dippinä.

Valurautainen paistinpannu otti ehkä hieman liikaa lämpöä grillissä eli kasvikset valmistui alle aikayksikön (mistä lie sanonta). Heitin lämpöä alas ja yhteen nurkkaan jalapenot ja kolmanteen Haberot. Ensimmäinen pihvi tehtiin perinteisesti grilliparilalla, muuamia minuutteja/puoli. Ennen grillaamista molemmat puolet suolaa/pippuria ja reipasta painelua. Grillikasvikset alle, pihvi päälle rauhoittumaan, kylkeen jalapenot ja rinnalle Cheddar -juustokastike. Päälle pippurikastike ja koristeeksi ripaus tuota monipippurisekoitusta, sekä pariloidut Habanerot. Job done – almost.

Toiselle pihville päätin testailla Lantikan alapoltin toimintoa. Manuskan mukaan kyse on infrapunapolttimesta – älä kysy enempää – tänään testattiin kyseistä toimintoa ensi kertaa pihville. Poltin päälle, pari minuuttia alkulämpöä täysillä ja härkä testiin. Minuutin jälkeen samalle puolelle varttikierros, jotta pintaan saadaan kivat ristikot. Kolmas minuutti lähtee jo toiselle puolle ja neljäs jälleen varttikierroksen käännettynä. Lopputulos. Medium+ erittäin rapealla pinnalla, ERITTÄIN mehukkaalla sisuksella. En tiedä oliko tuuria mukana, mutta tästä taitaa tulla haastaja pariloudulle härälle. Pinta tosiaan oli rapeahko, mutta sisus normaaliparilaan verrattuna mehukkaampi. Pitänee vielä testailla hieman lyhyemmällä paistoajalla, jolloin päästään medium- sfääreihin. Anyway – jälleen kerran huomasin, että hyvä liha, hieman pintamaustetta ja nopea paisto kuumalla tietää hyvää pihviä. Alapoltin pitänee ottaa lähempään tutkiskeluun ja testaukseen. Uuden grillin parila alkaa jo toimia kohtalaisesti eli pihvi-iltoja on jatkossa luvassa enemmänkin. Habanero polttaa tullessa – ja myös mennessä. Huomenna muistuu Johnnyn sanat ja sävelmät – Ring of Fire!

Mainokset

3 vastausta to “Habanero Steak”

  1. Santtu Lahtinen Says:

    Aivan loistava resepti. Habaneron korvikkeena myös toimii miedommatkin kun tuo emäntä niin hirveesti noista tulisemmista piittaa. Paras kokonaisuus tähän mennessä mitä täältä on kokeiltu ja noi vihut alkaa oleen itellä vakio kamaa pihviruuissa.

  2. devilchef Says:

    Nöyrä kiitos. Mukava, mikäli tulee ideoita – se on päätarkoitus.

  3. Upea blogi, upeaa ruokaa, aina alkaa kuola valumaan kun näitä lueskelee 😛 Kiitosta 🙂

Heitä lisää löylyä!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: