Smoked Bunny

Kauhukeittio.fi BBQ sivusto
tuxpi.com.1361551883

Savustettua kania

Jaahas… Täysin tunteman raaka-aina allekirjoittaneelle. Eikä liiemmin mitään reseptejä tahdo löytyä, mutta eiköhän tuonkin voi savustaa? Ensinnäkin – yllätyin, ettei tuossa vemmelsääressä ole lihaa juuri lainkaan. Pitänee varmaan ribsien valmistus unohtaa, koska sen verran onnettomilta näyttivät. Sain kanit valmiiksi nyljettynä, joka helpottaa huomattavasti valmistamista. Pieni huuhtelu kuivauksineen ja sen jälkeen kuivamaustetta pintaan. Muutama tippa öljyä ensin alle ja sitten hierotaan. Koodailin muutamalle metsämiehelle, jotain ohjeellisia aikoja kypsentämiselle, mutta hommaan jouduttiin lähtemään aivan mutulla. Savustimeen Jack Daniels -savupellettejä ja Väiski löylyihin. Poika saunoi sähkösavustimella yhtä soittoa tunnin, jonka jälkeen ajattelin kurkistaa savustimeen. No morjens – ainakin tuoksut lupaavat hyvää! Tosin ei mitään hajua, miten pitkään kaverin annetaan jatkaa löylyjä, joten päätin tehdä saunottelimiselle stopin tunti ja vartti kohdalle. Kaniherra jäähylle ja sitten maistetaan.

Savustuksen jälkeen lihaa on vaikea erottaa kanasta. Aivan sama koostumus ja myös maku taitaa olla hyvin lähellä. Savun maku peittää sen verran, ettei sen tarkempaa vertailua ei pysty tekemään. Ei siis ihme, kun muutamaan reseptiin törmätessä siellä luki, että kanin voi korvata kanalla. Tuolla isommalla savustimella tuntia vartti kuivattaa lihan. Pitää heittää toinen testiajo esim. 45-60 min savustukselle. Kaikin puolin maku on kyllä hyvä, ei moittimista. Kauhukeittiön BBQ mauste niskaan ja lähes aina onnistuu. Mikäli tuota ruokalajiksi miettii, lähtisin liikenteeseen kani per vieras. Sen verran vähän on vemmelsääressä lihaa. Ja ne ribsit voidaan unohtaa tältä erää…

Mainokset

3 vastausta to “Smoked Bunny”

  1. […] Ehkä hieman erikoisempi grillattava, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, mikäli mahdollisuus avautuu! Savustettaessa kani ei juuri eroa kanasta. Kani tosin kuivaa todella helposti, mutta maultaan savustettu kani on herkullinen testata. Rasvaa ei juuri ole, joten hetken savustamisen jälkeen folioon muhinaan. Vanhassa DevilChef -blogissa tarinaan kanista ja sähkösavustimesta löytyy täältä. […]

  2. […] Ehkä hieman erikoisempi grillattava, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, mikäli mahdollisuus avautuu! Savustettaessa kani ei juuri eroa kanasta. Kani tosin kuivaa todella helposti, mutta maultaan savustettu kani on herkullinen testata. Rasvaa ei juuri ole, joten hetken savustamisen jälkeen folioon muhinaan. Vanhassa DevilChef -blogissa tarinaan kanista ja sähkösavustimesta löytyy täältä. […]

  3. […] Netistä ei liikaa matskua aiheesta löydy. Eräänä jänöä kokeilleena mainittakoon Kauhukeittiö. […]

Heitä lisää löylyä!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: