Talvigrillausta @ Viikinkirieha, Tampereen Tallipihalla 2.3.2013

Kauhukeittio.fi BBQ sivusto

Poppamiehen chiliporukka järjesti viisivuotissynttäreiden merkeissä toistamiseen Viikinkiriehan Tampereen Tallipihalla. Vaikka ilma olikin hieman napakka, mukana oli mukavasti porukkaa ja ennen kaikkea iloista fiilistä. Maistatuksena oli mm. pari uutta BBQ -kastiketta, jotka ovat tulossa myyntiin lähiviikkojen aikana. Kyseessä on erityisen maukkaat soosit, joista varsinkin hot -versio löytää aivan varmasti tiensä myös Kauhukeittiöön. Maisteluradalla oli ajoittain jopa tunkua ja kastikkeita maisteltiin miedosta tuliseen kolmessa kategoriassa, joista jokaisesta pokkasi pienen herkuttelupalkkion. Hieno idea – lisätkäähän vielä yksi taso, jotta pääsee kokeilemaan rajoja. Kaikki eivät kuitenkaan rohkena testimielessä ostaa vahvimpia kastikkeita, mutta tilaisuuden tullen aivan taatusti maistavat. Mukana oli myös Tallipihan yrittäjiä, tarjolla oli mm. loimulohta ja chilikaakaota.

Itselle henkilökohtainen suosikki oli talvigrillauskilpailu. Kisaan oli ilmeisesti ilmoittaunut useampikin tiimi, joskin loppujen lopuksi grillaus meni kolminotteluksi. Sääli, koska grillin hyvään latinkiin saanut ”Mel Ribson” joutui jättämään kisan kesken logistisista lapsenhoitosyistä. Luvassa olisi ollut ribsejä ja suurena ribsifanaatikkona jäin nuolemaan näppejäni. Taisivat mennä parempiin suihin!

Kisa starttasi grillin kasaamisella. Tyylejä oli parikin erilaista ja hetken jo ajattelin, notta mitähän tästä tulee. Pienen väännön jälkeen kaikki tiimit saivat kuitenkin grillit komiasti tulille ja homma lähti käyntiin. Erityisesti esillepanoon oli heittänyt twistiä Trash Videon -tiimi, joka koristeli kisapisteen vanhoilla VHS -videoilla. Käytössä oli pallogrillin sijaan kertisgrillejä ja ruokalajit tarjoiltiin vanhoista VHS -koteloista. Suicide Love Boat -tiimin grilli tuunattiin asianmukaisin logoin ja pääkallolippu nykäistiin salkoon kisan alkumetreillä. Negativen -tiimi näytti panostavan itse grillaukseen ja kohta alkoikin tuomariston suuntaan sadella maistelukutsuja.

Jokaiselle kisaajalle oli tarjolla Poppamiehen tarvikepöytä, josta joukkueet napsivat mukaan lihaa, kastikkeita, mausteita ja kasviksia. Jokaiselle tiimillä oli lisäksi mukana omat salaiset reseptit niihin tarvittavat raaka-aineet. Trash Videon tiimi otti kantaa tuoteselostekohuun tarjoamalla hevosta makkarana ja fileenä. Erityisen makoisa oli myös folioon kääräisty nyytti kasviksia ja pekoni, johon tarkkasilmäiset huomasivat lorahtavan myös salaista ainesosaa! Hyvä jätkät! Negativelta esille pamahti mm. grillattua bbq -possua ja chilibitseja, sekä mozzarella-tomaattihässäkkää. Myös Poppamiehen Jalapeno -kastikkeella tuunatut herkkusienet maistuivat!

Voittaja-annos tarjoiltiin Suicide Love Boatin -tiimistä. Annos teki kaikkiin vaikutuksen myös visuaalisesti. Bataatti oli kaiverrettu veneeksi, joka piti sisällään mm. vuohenjuustoa ja grillatuja viinirypäleitä. Purje oli tuunattu paprikasta ja myös teemaan kuuluvat airot vuoltiin paikan päällä. Näitä olisi voinut käyttää myös setin maisteluun. Rinnalla oli punaviinissä marinoitua mustekalaa ja tonnikalaa kahdella eri kypsyysasteella. Näistä toinen, medium versio oli kyllä huikean hyvää. En ole tuolla tapaa koskaan maistanut tonnikalaa, olen aina vetänyt kypsäksi. Onnittelut vielä kerran voittajatiimille, sekä kaikille kisaajille. On pakko tunnustaa, että todella herkullista tavaraa tuli jokaisesta grillistä. Kaikki vetivät erinomaisella asenteella ja sain itsekin uusia kikkoja ja vinkkejä Kauhukeittiöön. Ja tämä kaikki täysin vilpittömästi. Voiton vei pienin piste-eroin Suicide Love Boat.

Ehkä parasta koko talvigrillaus -kilpailussa oli yleinen fiilis. Se näkyi niin kilpailijoissa, kuin myös yleisössä. Napakasta pakkasesta huolimatta kaikilla oli erityisen hauskaa. Olen monesti korostanut, että tässä on grillaamisen syvin olemus – hyvää fiilistä ja hyvää ruokaa. Ensi vuoteen tapahtuma menee varmasti jälleen eteenpäin. On todella hienoa, että joku järjestää tapahtumia myös talvella. Kuten tuolta FB:stäkin tuli lukaistua, hieman hankala olisi jäjestää hankigrillausta kesällä. Kiitos vielä kaikille, onnittelut Poppamiehille ja talvigrillaajille. Pitäkää liekit päällä!

Mainokset

Heitä lisää löylyä!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: