Smoked Bacon

Kauhukeittio.fi BBQ sivusto
smoked_bacon

Savustettua pekonia

Tutkimusmatkalla täydellisen burgerin metsästyksessä testaillaan tänään, miten savustettu pekoni säväyttää burgeria. Idea on sama, kuin karkkipekonissa (candy bacon) ja pekoni savustetaan hiljaksiin parisen tuntia, miedossa savussa. Omenapuu on muutenkin ehdoton valinta possulle!

Grilliin 2/3 piippusytytintä brikettejä toiseen reunaan ja grilli latautumaan. Pekonit suoraan paketista ritilälle ja päälle Muscovado -sokeria. Pientä säätöä ilmaukoille ja annetaan tuhista. Lisäsin ensimmäiset savustuspalat vasta 20-30 min paikkeilla ja sitten odotellaan hetki ja maistellaan samalla Marsalkan tummaa. Lisäsin toiset palat omppua n. 1,5 tunnin savustuksen vaiheilla. Hieman taas lämmöistä riippuen, parisen tuntia ja pekoni on ottanut reippaasti väriä. Paloittele pieneksi ja käytä lisukkeena. Ajattelin kokeille tätä pelkistettyyn burgeriin myöhemmin, eikä varmasti jätä kylmäksi aamupalapöydässä!

Mainokset

Yksi vastaus to “Smoked Bacon”

  1. […] BBQ since 2007 « Smoked Bacon […]

Heitä lisää löylyä!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: